Make your own free website on Tripod.com

NGO " Renesansa "

Svako dete na ekskurziju
Home | Novosti | O Organizacijia - About Organization | Statut | Projekti - Project's | Osoblje - Staff | Doniraj - Donate | Foto galerija | Kontakt

 Projekat "Svako dete na ekskurziju"

 Projekat "Svako dete na ekskurziju"

Projekat "Svako dete na ekskurziju"

U Avgustu 2006 godine, u Dragasu organizovana je humana akcija sa ciljem obezbeđivanja finansijskih sredstava za odlazak dece iz siromašnijih porodica na ekskurziju. Tridesetodnevna akcija pod nazivom "Svako dete na ekskurziju", inicirana od strane NGO ”Renesansa”   iz Rapce, obuhvatila je  4 škola sa teritorije opštine.

Jedna od najznačajnijih aktivnosti u okviru celog projekta bila je akcija sakupljanja sekundarnih sirovina u kojoj su učestvovali učenici svih škola zajedno sa svojim nastavnicima i svim ljudima dobre volje. Generalni sponzori . Omogućen je odlazak na ekskurziju za 20 dece iz siromašnijih porodica, kako bi i oni uživali u lepotama predela koja se posećuju i negovali drugarstva koja se ne zaboravljaju.

NGO” Renesansa “ je obezbedila tehničku podršku bez koje ovu akciju ne bi bilo moguće sprovesti: obezbeđene su kese za sakupljanje PET ambalaže, postavljeni kontejneri u dvorištima škola po odgovarajućem redosledu, dok su kamioni svakoga dana odnosili sakupljene sekundarne sirovine.

U svim školama su organizovana predavanja o zaštiti prirode, adekvatnom odlaganju otpada i značaju prikupljanja sekundarnih sirovina i reciklaže. Na taj način su deca, uz konkretnu akciju, postajala svesna pojedinačne uloge u zaštiti životne sredine i izražene potrebe za promenom dosadašnjih loših navika.

Medijski sponzor bila je web stranica http://renesansa.tripod.com  koja je, uz brojne druge nacionalne i lokalne elektronske i štampane medije, redovno pratila ovu akciju.

Poželimo ovim putem svim mališanima lepo putovanje, dobar provod na ekskurziji i zdravu životnu sredinu!

 

 

NGO " Renesansa " *Nevladina Organizacija " Renesansa " *OJQ " Renesansa "